Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés az UTE edzőjével

2012.09.05

 Tavaly egy sikeres évet zártatok magatok mögött, elégedett vagy az eredményekkel?

 A tavalyi szezon az UTE curling eddigi legfényesebb időszaka volt. Palancsa Dóri megnyerte az egyéni OB-t, női csapatunk megvédte ezüstérmét, és vegyes párosban is dobogón álltunk. A vegyes csapat negyedik helyezése is kifejezetten jó eredmény. Talán a férfi csapat eredménye hagyott némi kívánnivalót, de az alapcélt – a bennmaradást az „A” osztályban – ők is elérték. Junior csapataink ezüstérmeket szereztek. A szezonzáró ranglistaverseny megnyerése pedig önbizalmat adhat az előttünk álló szezonra.

Összességében a válogatottakat adó WSC mögött a második legeredményesebb egyesület lettünk, és ez büszkeséggel tölt el.

 Hogy sikerült a nyár, a feltöltődés és az alapozás időszaka?

 A nyarat a pihenés mellett elsősorban a csapatépítéssel töltöttük, próbáljuk összerakni a jövő évi csapatokat.

A már hagyományosnak mondható debreceni bonspielen három csapattal vettünk részt, a férfiak és a nők mellett Főnix néven a volt junior fiúk önállóan indultak.

Az augusztus a fizikai felkészülés időszaka, hamarosan kiderül, hogyan sikerült.

 Változott-e a csapatok kerete?

 Igen, sajnos több fiatal is távozott a junior keretből. Palancsa Péter kiöregedett a junioroktól, őt megkereste a bronzérmes Jaguars. Ferenci Domonkos szintén junior válogatott játékosunk az FTC-ben folytatja, Szarka Benjamin tanulmányi elfoglaltsága miatt nem vállalja az edzésmunkát. Mivel a volt junior csapatunk negyedik tagja – Rohmann Viktor szintén kiöregedett, gyakorlatilag fiúcsapat nélkül vagyunk. A junior lányok változatlan összetételben mennek jégre. Sokáig tárgyaltunk Kalocsai Verával az esetleges visszaigazolásáról, de ő végül úgy döntött, hogy marad az End Huntersnél. Férfi keretünk viszont a szenior válogatott Kalmár Györggyel erősödött. Gyuri könnyen beilleszkedett, és már Debrecenben bemutatkozott a csapatban.

 Még idén várható a junior fiúcsapat megújulása?

A kérdés egyszerű, de a válasz ennél összetettebb. Az talán köztudott, hogy én vagyok a szövetség utánpótlás bizottságának vezetője is. Rengeteg energiát fektetünk az utánpótlás bázis megteremtésébe, de a fiatalok számára nem tűnik vonzónak a jégen való „csúszkálás, söprögetés”.

Szeptembertől indítunk egy nagy léptékű toborzó kampányt a curlingsuli újraindítására, és ha az eredményes lesz, az egyesületek fel tudják tölteni a junior kereteiket már az alapokat ismerő játékosokkal.

Az UTE vonatkozásában az az érzésem, hogy az idei szezont fiúcsapat nélkül teljesítjük. Ha a szezon végére sikerül 4-5 tehetséges fiatalt a sorainkban tudni, az már önmagában eredmény lesz.

Egyébként az UTE junior edzések keddenként vannak 16.30 és 18.00 között a kamaraerdei curlingpályán. Ha valakit érdekel, szívesen kipróbálná, jelentkezzen e-mailben az ute44@citromail.hu címen.

 Mik a tervek az idei szezonra? Számíthatunk idén is éremesőre?

 A junior lányoktól mindenképpen az elsőség visszaszerzését várom, bár a nagy vetélytárs Texila nem lesz könnyű ellenfél.

A női csapattól dobogós helyezést várunk, de meg kell jegyeznem, hogy a válogatott mellett még legalább 3 csapat indul egyenlő esélyekkel az érmekért. Sajnos a keretet nem tudtuk erősíteni, így bajnoki reményeink egyelőre csupán álmok maradnak.

Férfi csapatunk mind létszámában, mind morálisan megerősödött, ezért szeretnénk egy kis meglepetést okozni idén, és a négy közé jutást célozzuk meg. A minimum terv idén is a bennmaradás.

Vegyes csapatunkban még van fejlődés, jövőre szeretnénk dobogóra állni, de a középdöntő elérése az alap célkitűzés.

Vegyes párosban Dóri és Heni is reménykedhet a jó szereplésben, mindkettőjüket legalább a középdöntőbe várjuk. Mivel Dóri vegyes páros partnere – Kiss Zsolt – a férfi egyéni bajnok, így ők talán meglepetést is okozhatnak - ha jól kijön a lépés.

Egyéniben Dóri bajnoki címe talán megismételhető, de valamilyen érem megszerzése a cél.

Így összegezve valóban túl lehet szárnyalni a tavalyi eredményeket, de egy hasonlóan sikeres szezonnal már elégedettek lennénk.

A két fiatal lány (Dóri és Heni) kifejezetten tehetséges, mindketten még csak tizenhét évesek, így rájuk tudjuk építeni jövőbeni sikereinket.

Tehát bizakodva várjuk a szezon kezdetét, és néhány hónap múlva kiderül, hogy a tervekből mi valósult meg – lehet-e még fokozni a tavalyi remek szereplést. Zoli elmondta még, hogy a tervek kizárólag a hazai megmérettetésekre készültek, de titkon reménykedik abban, hogy az egyesület tagjai, csapatai hamarosan kiléphetnek a nemzetközi jégmezőkre…