Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés Jyrkki-vel, az UTE női csapat skipjével

2011.03.15

- Mik voltak a terveitek az év elején?

Ez a 3. teljes szezonunk így együtt, ami azt jelenti, hogy indultunk a női Bajnokságon is. Az első év debütálásához megfelelően nem sikerült az elődöntőbe jutni, ám tavaly 4 nyert meccset követően, sok fejlődés és a kitűzött cél vonzása segítségével 4. helyen bekerültünk a legjobbak közé, a továbbjutásban a későbbi ezüstérmes csapat akkor még megakadályozott minket. Idén a minimális "követelmény" helyünk megtartása volt, de mint versenyzőknek, kötelességünk az továbblépésben gondolkodni, amely ezesetben a dobogót jelentette.

- Milyen edzésmunka áll mögöttetek?

Amióta csapattá alakultunk, minden héten 2 órányi csapatedzésen veszünk részt a férfi csapattal, illetve kéthetente ebből 1 órát a női csapat technikai fejlődésére fordítunk. Úgy gondolom, a legfontosabb a rendszeresség, így ismerjük ki a jég folyamatos változását, így szerzünk rutint a folyamatos színvonalú játékhoz, így tartjuk magunkat formában.


- Hogy sikerült összerakni a csapatot?

Ebben legnagyobb segítségünkre az UTE Four-Four Férficsapata volt, akik kollégákat, gyermekeiket és csapat nélküli curlinges hölgyeket hívtak össze hosszútávú sportolás érdekében. Mindemellett tapasztalatukkal segítettek a csapaton belüli ideális pozíciók megtalálásában, és edzőként kísérték végig minden meccsünket.


- A két ifi lánynak hogy ment a beilleszkedés?

Teljesen zökkenőmentesen, melyben bizonyára szerepet játszott egymás közötti barátságuk, és édesapjaik jelenléte. Széles kor-skálánk inkább még jobban összetart minket, alapító játékosunk, Erzsi nyugodságával és tapasztalatával, a leányok fiatalos optimizmusukkal erősítik a csapat szellemét.


- Melyik volt számotokra a szezonban a legizgalmasabb mérkőzés?

Ha kicsit visszaléphetek az időben, akkor az idei, őszi MKK második meccse, melyet a Férfi A liga bronzérmesei ellen játszottunk, és a legutolsó kővel nyertünk meg. Úgy érzem, azóta tart a kiegyensúlyozott játék. Az országos bajnokságot illetően minden szoros meccsünk izgalmas volt, legszebben az alapszakasz elején, a Magyar női Válogatott ellen játszottunk, szintén utolsó kővel sikerült eddigi legnagyobb meglepetésünket produkálni. A legizgalmasabb mégis a döntőbe jutásért vívott 2. meccsünk volt, melyet gyenge játékunk következményeként úgymond a sírból hoztunk vissza, olyannyira megnehezítve az ellenfél dolgát, hogy győzelmünket mindkét csapat már-már hitetlenkedéssel vette tudomásul. Nekünk volt az OB folyamán a legtöbb, összesen 16 meccsünk, ebből 9-et megnyertünk.


- Mikor lesz bajnok az UTE?

Ezüstérmesként már csak egyet léphetünk előre, így azt mondom, remélem, jövőre bajnokok leszünk! Ehhez "csupán" a kilencszeres bajnokot kell legyőznünk - a többi vetélytárs mellett.


- Mi kell e fantasztikus cél eléréséhez?

A minél hatékonyabb edzés, mely magában foglalja a játékosok csapaton belüli szerepének egyénre szabott technikai finomítását, pl söprés, guard, take out illetve a stratégia fejlődését, egymás játékának mélyebb megismerését, a meccsek alatti "mélypontok" kiküszöbölését.