Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés Palancsa Dórival

2012.05.18

Dóri öt éve – 12 évesen – ismerkedett meg ezzel az érdekes sporttal, és azóta rendszeres látogatója a Kamaraerdei pályának. Az alapokat a curlingsuliban, Rókusfalvy Orsi keze alatt tanulta, három éve pedig elkezdték az ifi edzéseket édesapja irányításával, és még abban a szezonban tagja lett az UTE felnőtt keretének. Csapatkapitánya a tavaly újjáalakult junior válogatottnak.

 

 

Megnyerted az egyéni OB-t. Ez azt jelenti, hogy te vagy a legjobb magyar női játékos?

Az egyéni OB-t sikerült idén megnyernem, ami egy nagyon nagy szó, és az idei curling szezon alatt erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb. Ettől függetlenül egyáltalán nem gondolom úgy, hogy én lennék a legjobb játékos, de biztos vagyok benne, hogy az idei szezonban nagyon sokat fejlődtem, és remélem, hogy ez a fejlődés nem fog megállni a közeljövőben sem.

  

Felnőtt egyéni bajnoki cím, csapat bajnoki ezüstérem, vegyes párosban bronzérem, vegyes csapatban negyedik hely, junior OB ezüst! És mindezt alig tizenhét évesen! Milyen szezont tudsz magad mögött?

Az idei szezon számomra kifejezetten eredményes volt, amit természetesen a többi csapattársamnak is köszönhetek. Ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjek el, az egyesületi edzésmunka mellett fontos szerepe van annak, hogy Magyarország legprofibb játékosaival edzhettem együtt egy teljes éven keresztül, és azt a tudást tudom hasznosítani, amit tőlük kaptam.

Az összes eredményem közül az egyéni OB 1. helyre és a vegyes páros 3. helyre vagyok a legbüszkébb.

  

Tavaly te voltál a legtöbbet fejlődött női játékos, mit gondolsz, idén megismételhető a cím?


Remélem, hogy idén is meg tudom szerezni ezt a címet, ami nagyon sokat jelent a számomra, és ha megszerezném, az lenne a pont az i-re ebben az eredményes szezonban. De tudomásul kell venni, hogy rajtam kívül is van néhány tehetséges fiatal lány, akik rengeteget fejlődtek a közelmúltban.

 

Tavaly újra alakult a junior lány válogatott, és 6. helyezést értetek el a VB kvalifikációs versenyen. Siker ez, vagy csalódás? Mik a jövő évi elvárások?


A válogatott létrejötte önmagában már siker, hisz ez azt jelenti, hogy vannak tehetséges, ügyes fiatalok, akikre nemzetközi megmérettetéseken is lehet számítani. Az elért 6. hely sem csalódás, mivel ennek a fiatal csapatnak ez volt az első ilyen jellegű versenye, és még évekig együtt játszhatunk. Szeretnénk, ha jövőre, esetleg 2 év múlva eljuthatnánk a VB-re!

  

Mik a terveid a következő szezon vonatkozásában?

A jövő évi szezonban nagyon sok célt kitűztem magam elé. Elsősorban az Ifi OB-n szeretnénk visszaszerezni az első helyünket, az egyéni országos bajnokságon szeretnék az ideihez hasonlóan jól szerepelni, a felnőtt csapatban megtartani ezt a nagyon szép második helyet. A vegyes párosban pedig minél eredményesebbek szeretnénk lenni. A vegyes OB-n szeretnék idén a dobogóra felállni. A junior válogatottal pedig határozott célunk a VB részvétel kiharcolása. Ezen kívül még annyi versenyen elindulni, amennyin csak lehet.

  

Számolsz-e hosszú távon a curlinggel, számolhat-e veled a magyar curling?

A magyar culig teljes mértékben számíthat rám, hiszen én ezt a sportot addig fogom űzni, amíg anyagilag és fizikailag megtehetem, hiszen a curling nélkül nem tudom elképzelni a további életemet, ez a sport nagyon közel áll hozzám. Reményeim szerint  hosszú távon számolok a curlinggel.

 

Dóri elmondta még, hogy hetente többször fut alkalmanként egy-egy órát, a fizikai kondíciója fejlesztéséért, szabadidejében pedig világversenyek internetről letöltött mérkőzéseit nézi, elemzi, próbál így is tanulni a világ élvonalát képviselő játékosoktól.

Fentiek olvasatában nem tűnik túlzásnak, ha azt mondom, hogy hallunk még róla!