Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Palancsa Zoltánnal

2011.10.07

Először is gratulálunk az MCSZ elnökségébe történt beválasztásához. Milyen jelentősége lehet ennek az UTE jövőjének tekintetében?

Én megfordítanám az összefüggést: Mivel az utóbbi időben az UTE a magyar curlingélet egyik meghatározó szereplőjévé lépett elő (elég, ha csak a női csapat ezüstérmére, vagy mindkét junior csapatunk immár második bajnoki címére gondolunk), nem tartom meglepőnek, hogy mind az elnökségben, mind a felügyelő bizottságban képviseljük egyesületünket. 

Térjünk rá a gyakorlati kérdésekre. Voltak-e változások a csapatainknál a nyár folyamán?

Fiataljaink tavalyi sikereinek köszönhetően megnőtt irántuk az érdeklődés más egyesületek részéről. Legfontosabbnak azt tartom, hogy idén valamennyiüket sikerült megtartanunk. A női keret csökkent egy fővel, mivel Szabó Emese munkájából adódóan hamarosan külföldre távozik. Férfi keretünk is csökkent, de ez örömteli hír, mivel két fiatal játékosunk (Palancsa Peti és Ferenci Domi) úgy döntött, hogy idén elég volt a tartalékok keserű kenyeréből, és önálló csapattal indulnak az OB-n - természetesen az UTE színein belül. Ehhez tartozó hír, hogy tavasszal "megtaláltunk" két fiút (Rohmann Viktor és Szarka Benjamin), akik a junior csapatot kellő szinvonalon egészítették ki. Sajnos Szujó Tomi - iskolai elfoglaltságai miatt nem tud részt venni az edzésmunkában, ez komoly veszteség a fiúknál. A junior lányoknál Dóri és Heni a két meghatározó játékos, melléjük keressük a megfelelően elszánt csapattagokat.

Mik a csapatok célkitűzései az idei évre?

A fiataloknál egyértelműen a bajnoki címek megvédése, bár ez egyre nehezebb, mivel van néhány ellenfél, aki hasonlóan komoly edzésmunkát végez. A női csapa elé célt kitűzni igen nehéz, mivel a tavalyi ezüstérmet túlszárnyalni - nem lehetetlen, de felérne egy kisebb csodával. Ezért célunk a dobogó, lehetőség szerint az ezüst megismétlése, de ha bejutunk a bajnoki döntőbe, nem megyünk feltett kézzel a jégre. Férficsapatunk nagyon sűrű mezőnyben játszik, elsődleges célunk az "A" osztályban maradás, de szeretnénk 6 közé kerülni, hogy ne kelljen osztályzót játszanunk- mint az utóbbi két évben.

Elnézve a teljes magyar mezőnyt, lesz-e őrségváltás az élen?

Jós nem vagyok, így csak a saját véleményemet mondom el:

Férfi válogatottunk most nagyon egyben van, reméljük, hogy meglesz az olyannyira áhított feljutás Európa elitjébe. Van ugyan 2-3 csapat, akik szintén komoly edzésmunkát végeznek, de szerintem a Westbay meg tudja védeni bajnoki címét.

Női válogatottunk rengeteg változáson ment át az elmúlt fél évben, többen visszavonultak, újak érkeztek. Itt azt kéne mondanom, hogy az UTE alkalmas lehet a legyőzésükre, de ez most még nem reális. Van a junior mezőnyben néhány tehetséges lány, akik - ha összeállnak és keményen edzenek - néhány év mulva átvehetik a stafétát Szekeres Ildiéktől.

A junioroknál meg nagyon bízom abban, hogy idén serm lesz őrségváltás!