Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kezdődik a 2014-2015-ös szezon

2014.08.25

Hogy telt a nyár - teszem fel ezt a látszólag egyszerű kérdést Palancsa Zoltánnak, aki tavaly az év curling edzője lett, azzal együtt, hogy idén szerezte meg a curling edzői képesítést.

A nyár mindíg rövid, általában kevés idő marad a családra, de idén még rövidebbre sikerült.a nyári időszak, hiszen júniusban még vizsgáztam az edzőképzőn, néhány nap múlva pedig már kezdjük az új szezont. Közben pedig a lányok EB felkészülési programját készítettük elő, valamint az anyagi hátteret teremtettük meg. Mendkét feladat teljesült, így nyugodtan mondhatom, hogy az első lépéseket már megtettük.


Márciusban felröppent a hír, hogy az UTE Bálnák női curling csapata a bajnoki döntőben legyőzte a sokszoros bajnok - Béres Alexandra nevével fémjelzett - WSC csapatát. Minek köszönhettétek a bajnoki győzelmet?

 NIKI, aki két éve még vívó utánpótlás válogatott keretteg volt: "Többek között a csapat összhang, a fiatalos lendületünk, szorgalmunk és nem utolsó sorban a lelkesedésünk is szerepet játszott, abban hogy sikerült meglnyernünk a bajnoki címet a méltán elismert WSC Női csapata ellen."


Honnan ez a jeges sportoktól talán távol álló csapatnév?

HENI, aki a kezdetek őta a csapat húzó embere: "Valójában ez a név először csak egy kósza ötletként merült fel. Viccelődtünk, hogy egy hideget kedvelő állat kellene, ami U betűvel kezdődik (hogy hangzatos legyen az UTE miatt), így került szóba az (U)fókák név, aztán a rozmáron keresztül eljutottunk a Bálnáig. Ez mindenkinek tetszett, így nem volt kérdés, hogy mi leszünk az UTE Bálnák."


A bajnoki cím megszerzésével, illetve az azóta eltelt időben változott-e valami?

 NIKI: A bajnoki cím megszerzésével a csapatunk lett a Magyar Női Válogatott csapat, ami nagy felelősséggel jár. Természetesen az elvárásoknak mindannyian szeretnénk maximálisan megfelelni, így keményebben edzünk, és nagyobb hangsúlyt fektetünk a fizikai állóképesség fejlesztésére is. Ami a csapatösszhangot illeti, még az eddiginél is harmonikusabb és erősebb lett.

 

Hogy tervezitek a felkészülést a következő szezonra?

 DÓRI, a csapat skipje, vegyes páros világbajnokunk: "A szezonra a felkészülést szárazföldi erőnléti edzésekkel kezdtük. Augusztus végén három napos edzőtáborral kezdjük a jeges felkészülést, aztán egészen az EB-ig edzések, versenyek minden mennyiségben.

Talán az idei szezon lesz az eddigi legnehezebb, a női EB után januárban megyünk az ifi Eb-re, amit ha esetleg sikerül megnyerni, akkor márciusban az ifi vb-n kapunk lehetőséget a szereplésre! Eközben itthon lesznek az országos bajnokságok, amiken szintén jól kell teljesíteni, valamint remélem áprilisban sikerül kijutnom a vegyespáros VB-re is!"

 

Mit vártok a novemberi EB-től?

Palancsa Zoltán: Az EB a lányok nagy lehetősége, ha becsülettel végigcsinálják az őszi felkészülési programot, reális esélyünk lehet az "A" csoportba való feljutásra. De erről bővebben a kiutazás előtt kéne beszélnünk, akkor már többet látunk!