Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Véget ért a 2010. évi egyéni OB

2010.05.05

A selejtezők eredményei alapján három játékosunk vívta ki a jogot a középdöntőben való indulásra (Uti Tibi 88 pont, Palancsa Zoli 75 pont, és Palancsa Dóri 60 pont). Visszalépés miatt azonban a selejtezőt követően 9. helyezett Palancsa Peti is bekerült a középdöntőbe, így a WSC mellett a legnépesebb létszámot az UTE delegálta az elitbe!

A női bajnoki cím már a selejtezőket követően eldőlni látszott, hiszen Szekeres Ildikó a bajnok WSC skipje már ekkor utcahosszal vezetett. A további helyezésekért azonban szoros verseny alakult ki, és az 5. helyen középdöntőbe került Palancsa Dóri egy remek sorozatot követően (84 pont) a döntőt a harmadik helyen kezdte meg. A sorsolásnak köszönhetően ő dobta utolsónak a sorozatot, és "mindössze 77 pont kellett volna az ezüsthöz, esetleg 74 pont a bronzhoz, de remek kezdés után a még juniornak is fiatal lány keze megremegett, és 70 ponttal a negyedik helyet szerezte meg. Ez így is remek eredmény, gratulálunk!

A férfiak mezőnye idén sajnos foghíjas volt, több esélyes versenyző is úgy döntött, hogy nem méreti meg tudását. Azért  így is voltak "nagyágyúk", és a döntőbe a WSC három játékosa mellett a bajnok BTE Jégmadarak skipje, Belleli Lajos került, aki a rendkívül izgalmas verseny végén remek teljesítménnyel (107 pont) meg is nyerte azt.

A mieink közül Uti Tibi megőrizte a selejtezőben megszerzett 5. helyét, Palancsa Zoli egy jó szériával (81 pont) feljött a 6. helyre, míg Palancsa Petinek nem sikerült javítania, maradt a 8.

GRATULÁLUNK!