Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VI. HMDCC - Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt győzelmével

2013.03.10

 Az áprilisi VB-re készülő fiataljaink remek játékkal előbb egy dán-angol párost győztek le, majd a tavalyi VB bronzérmes osztrák párost. A harmadik fordulóban már az orosz világbajnok is gratulált a mieinknek, majd a magyar vetélytárs, a Szekeres-Nagy duó sem tudta megállítani őket.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén egy már megnyertnek tűnő mérkőzés végét elkönnyelműsködték a svédek ellen, és extra endben nem várt vereség lett a vége.

Így is első helyen jutottak a döntőbe, ahol a délelőtti vereségért revansot vettek (10-2), és megérdemelten nyerték meg a versenyt.

Másik női játékosunk - Miklai Henrietta - szintén WSC-s párjával, Bodor Gáborral a magyar bajnoki 4. helyezésükkel szintén jogot szereztek az indulásra, és az igen erős mezőnyben valamennyi ellenfelükkel szoros mérkőzéseket játszva az előkelő 8. helyet szerezték meg.

 

vi.-hdmcc--eros-mezony.jpg

 

A vert mezőnyben volt többek között az aktuális svájci világbajnok, a szintén a VB-re készülő skót bajnok, egy másik volt VB-dobogós skót páros, egy dán-finn vegyespár, valamint egy kanadai és egy szlovák páros.

A VB felkészülés fontos állomása volt ez a rangos nemzetközi verseny, amely kellő önbizalmat adhat fiataljainknak.

Gratulálunk Dóri és Zsolti!!!