Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés a világbajnokokkal

2013.05.07

 A Vegyes Csapatbajnokság döntőjét követően további címek birtokában (Zsoltiék csapata a döntőben legyőzte Dóriékat), még mindíg boldogság csillog szemükben, amikor szóba kerül a VB, Kanada, Fredericton.

 

Milyen érzés a magyar curlingsport első világbajnokának lenni?
 
Zsolt: Nagyszerű érzés, nem csak a curling első világbajnokának lenni, hanem egyáltalán maga a világbajnok titulus hatalmas dolog számomra.
Dóri: Egészen felemelő érzés, szinte hihetetlen, hogy 17 évesen elmondhatom magamról, hogy a curling sportban Magyarországon először lehetek világbajnok.
 
Mire számítottatok a kiutazás előtt, az alapszakasz végén, és a döntő előtt?
 
Zsolt: Kiutazás előtt én egy magabiztos játékot vártam magunktól és hogy menjen jól a játék. Mivel nem igazán tudtuk az ellenfeleink erősségeit és gyengeségeit, így nehéz volt előzetesen a csoporton belüli helyezésről véleményt alkotni, de tudtuk, hogyha továbbjutunk, akkor ott már több esélyünk lesz egy jó eredmény megszerzésére.
Dóri: Kiutazás előtt úgy gondoltuk, ha ebből a csapatból a legjobb 8 közé jutunk, az már nagyon szép teljesítmény. Mikor bekerültünk a nyolcba, már úgy mentünk jégre, hogy mindegy mi lesz a vége, játszunk úgy, ahogy tudunk és akkor meg tudjuk csinálni, a döntő előtt pedig már olyan boldogan mentem fel a jégre, hogy ha kikaptunk volna, akkor se lettem volna elkeseredve, de ha már ott voltunk, azért szerettem volna győzni.
 
A saját hozzáadott nem kevés munkátokon kívül kinek köszönhetitek a sikert?
 
Zsolt: Nagyon sokat köszönhetünk szüleinknek, támogatóinknak, barátoknak, valamint a magyar curlingeseknek és azon szurkolóknak akik üzeneteikkel támogattak minket.
Dóri: Nagyon sokat köszönhetek az edzői segítségeknek, továbbá az egyesületemmel való edzéseknek és a szponzori támogatásoknak is. Valamint a rengeteg támogatás, bíztatás is mindenféleképpen hozzájárult a sikerhez. 
 
Mik a további közös terveitek?
 
Zsolt: A novemberi OB-ig külön edzünk, hiszen én például a szeptemberi vegyes csapat EB-re készülök. De utána valószínüleg a Vegyes-Páros OB-ra készülünk külön-külön, és együtt is.
Dóri: Reméljük, ha felkerül az olimpiai sportágak közé a curlingnek ez a szakága, akkor lesz rá lehetőségünk, és sikerül kijutni Dél-Koreába. Addig pedig minél több VB szereplést kivívni és minél szebb helyezést elérni rajta.
 
A kérdésekre adott gyors válaszokat követően máris a következő napok médiaprogramját egyeztetik, így  - bár még rengeteg kérdést szeretnénk feltenni - útjára engedjük a magyar Curlingsport első világbajnok párosát.
 
Itt mutatjuk be Orbán Viktor Miniszterelnök úr köszöntő levelét:
 
 

 

 

A mappában található képek előnézete WMDCC 2013. Világbajnoki cím